Udstilling i Ballerup med Arthos

Udstilling i Ballerup med Arthos

For at en hund med stamtavle kan avlsgodkendes, mener vi det er en RIGTIG god ide, at den bl.a. udstilles. For nogle racer hører der også adfærds- og helbredsmæssige betingelser for en godkendelse. Ikke alle ønsker at udstille, mens andre lever og ånder for at vise deres hundes smukkeste sider frem. Selv har vi vores holdninger om udstilling, som man ikke behøver at dele, men som ikke efterlader tvivl om, hvorfor vi udstiller vores hunde. For os handler udstillingerne primært om, at vise vores hunde fra deres absolut bedste og smukkeste sider. At have det hyggeligt sammen med andre udstillere og vores hvalpes familier.

Udstillingerne medfører som regel en del støj, hvis de foregår indendørs, men er bestemt hyggelig alligevel. Hvis man har i baghovedet, at hundene bliver stressede af støjen, kan man tage højde for det, og hjælpe dem med at nedbringe deres stress niveau, ved bl.a. at sørge for at de kommer udenfor.

Som handler er det vigtigt at kende hunden man fører rundt i ringen. Stiller man sig med en hund, som ikke kender ens signaler, vil fremvisningen som regel ende noget kluntet, og når man nu har taget pænt tøj på, og hunden er blevet børstet, striglet og har fået klippet negle, kan man ligeså godt sørge for en god dag for begge parter.

Udstilling i Hårlev med Bam

Udstilling i Hårlev med Bam

Hvis man går til udstilling med den klare forventning om, at man er en sikker vinder, kan man blive svært overrasket og frustreret, hvis forventningerne ikke opfyldes. Og det kan være tilfældet af flere årsager: Hunden kan have en dårlig dag, handleren kan også, dommerens præferencer svarer måske ikke helt til den type hund man stiller med, hunden kan være stresset af støjen og endelig kan hunden blive angst. Det værste man kan gøre, er at lade irritationen og frustrationerne komme frem overfor sin hund. Den vil huske det til næste gang man står i nærheden af en udstillingsring.

Af gode råd omkring udstilling, kan vi især anbefale at man går til ringtræning med hunden. Du og hunden får en realistisk fornemmelse af, hvad det vil sige at være på udstilling, bortset fra larmen som kan være på selve dagen. Ved ringtræningen bliver hunden stillet op, så den viser alle de ting som en dommer kigger efter. Hunden vil blive rørt, som den vil blive det af dommeren på udstillingen. Derudover får man en masse rigtig gode ideer til, hvordan man kan vedligeholde træningen, så hverken du eller hunden ikke “glemmer” det.

Op til selve udstillingen, bør man ikke stresse sin hund med diverse øvelser og nye tricks. Den kan som regel ikke sortere, når den står i ringen, og skal vise sig fra sin bedste side. Derfor bør man ikke lave andet end ringtræning lige op til udstilling, så det er det eneste hunden har for øje.

Der er massere af gode råd at finde på nettet hos raceklubberne og de stambogsførende organisationer, og som regel også hos opdrætter.