Avlspolitik

Jewel

Vores tanke om avl er, at det skal være ren! hygge og fornøjelse. Hvalpene vælger ikke selv livet, og derfor er det ikke alle som automatisk får et JA! på at være familie for en af vores hvalpe. Det er muligt vi vil vælge at få hvalpe udstationeret, men det bliver kun hos folk, vi ville lægge vores egne liv i hænderne på.

Ingen hunde kommer i avl med vores hunde, med mindre den helbredsmæssige profil er i orden. Det betyder, at vi skal se status for at L2-Hga og HC er CLEAR. Status på HD samt AD er indført som avlsrestriktion, så selvom vi skulle finde os en hund i udlandet, som vil passe godt ind i linjerne, sker der intet før vi kender til HD/AD status. DKK har pr. 1/1-2012, ladet det være op til den enkelte opdrætter, at have moralen med sig omkring parringer, og vi vil ikke acceptere Wenk Staffer i avlen, hvis de har mere end C status på hofterne eller MAX 1 på albuerne. Dog ser vi 0 som værende bedste udgangspunkt, da Staffen belaster sine albuer væsentlig mere end hofterne.

Vælger man sin hvalp fra Kennel Wenk Staff’s, vil der være ting, som skal tages under seriøs overvejelse:

  • Der afholdes jævnligt sammenkomst, for at udviklingen af hvalpene kan følges af alle nye familier og opdrætter.
  • Tæverne bør efter vores mening, ikke indgå i avl før de er 2 år, må ikke parres med hanner uden stamtavle, og kun med egen race. (!)
  • For hannerne mener vi også, at de ikke bør indgå i avl før de er 2 år, må ikke parres med tæver uden stamtavle, og kun med egen race. (!)
  • Forældredyrene er testet for L2-Hga og HC eller sikret i deres DNA via deres forældredyr med Genetically CLEAR resultat. Deres hvalpe er derfor ikke udsat for sygdommene, og de voksne hunde bør kun indgå avl med hunde, der er testet og dokumenteret Genetically CLEAR.
  • Kan køber af en eller årsag ikke have hvalpen, har opdrætter førsteret til at købe den tilbage eller hjælper med at finde et andet egnet hjem. Ved nyt hjem, skal opdrætter kontaktes for omregistrering af hunden og sikring af stamtavlen.
  • Er der påtænkt parring, skal opdrætter godkende avlsmateriale, da det er af største vigtighed, at der ikke opstår indavl, eller avl med syge hunde.
  • Vi forbeholder os retten til at afvise en køber, hvis vedkommende udviser en natur, vi ikke ønsker vores hvalpe skal opvokse i!
Avlspolitik

Puppy painting

(!) I vores filosofi, bør ingen hunde indgå i avl, før de er omkring 2 år. Det skyldes, at den mentale modning først er ved at sætte sig til et resultat, som man kan begynde at regne for stabilt, når hundene runder ca 2 år. Nogle hunde egner sig ganske enkelt ikke til avlsbrug før de er ældre, for andre slet ikke, og så er det efter vores mening, synd at tvinge dem ud i en situation, de måske ikke er trygge ved. Derudover finder vi det vigtigt at værne om racens helbred og standard, så dette skal vores familier også tage stilling til.

Vi opfordrer alle vores hvalpefamilier, til at gå til hvalpemotivation, og efterfølgende gerne lydighedstræning med hvalpen. Det kan være den afgørende faktor for, at hunden bliver godt socialiseret og stimuleret, og man får, som ejer, en meget bedre fornemmelse af sin hund. Man lærer både egne og hundens grænser at kende, hvilket kan gøre venskabet på 10-15 år meget nemmere for begge parter.

Når man er godkendt til at købe hvalp hos os, får man følgende med:

  • Stamtavle – kan ikke vælges fra – samt Ejerbevis – hvalpen er omregistreret inden den flytter til sit nye hjem.
  • Sele, halsbånd og snor – som hvalpen er bekendt med at bære
  • Legetøj – både nyt og “testet” af flokken
  • Hundeposer til den første tids gåture
  • Hvalpepakker med bl.a. foderprøver, tyggeben og godbidder samt diverse information
  • Billeder i DropBox

…dertil kommer et livslangt bekendtskab med os som opdrættere og hjælpende hånd.
Vi står klar for vores hvalpe og deres familier…også når de små er blevet voksne.

Når vores hvalpe flytter hjemmefra, har de stiftet bekendtskab med den store verden, udenfor de trygge rammer i hjemmet. De har mærket græs under poterne, og har set fremmede hunde. De har kørt bil, hørt toget, og hilst på fremmede mennesker. Alle disse ting i kombination, og flere til, er vigtige for hvalpens evne til at modtage de nye omgivelser den møder i den nye familie. God socialisering kan ofte give en nem omstilling for hvalpen til dens nye hjem, og dette gør vi alt for, så det bliver en god oplevelse for alle parter.